Loading...
Podcast

Halloween Special: Lovecraft en Games

lovecraft en games halloween special ridders van de retro tafel met retrogamepapa

Waarom werkt het zo goed, en Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!

In deze “Halloween special” podcast spreekt Peter “Retrogamepapa” met horror schrijver Nick Vossen over hoe H.P. Lovecraft zijn schrijfwerk menig enge game inspireert. Hierbij gaan ze games af die zich zowel in de Cthulhu Mythos wereld plaatsvinden alsook games die sterk geรฏnspireerd zijn op het werk van de wereldberoemde duistere prins van horror literatuur.

Nick Vossen heeft hierbij een lijst gemaakt met wat meer Lovecraft “inspired” games, en Peter is gegaan voor een lijst met iets bekendere titels (onder de kenners) die wel volledig in de Cthulhu wereld en lore plaatsvinden. Titels als Eternal Darkness, Sunless Sea en Darkest Dungeon passeren de duistere revue. Uiteindelijk zijn er zoveel titels op te noemen en is er zoveel gebaseerd op de Cthulhu Mythos dat er ook nog een tweede podcast is opgenomen met de oude garde van de ridders.

Retrogamepapa’s Addendum: Ik had nog wel uren door kunnen gaan met Nick over games, horror en Lovecraft. Dit duurde ook al veel langer dan initieel het plan was, en daarom heb ik ook de podcast gesplitst in twee delen! Het tweede deel over Lovecraft en Videogames zal spoedig ook online komen, waarbij het “oude ridders, krentenbrood” is qua retro tafel aanzittenden.

Relevante links:

Check Nick Vossen zijn schrijfwerk: https://nickcronomicon.wordpress.com/

Mijn artikelen over Lovecraft: Lovecraft & Videogames, Lovecraft & Social Justice Warriors

Lovecraft graphic novel met voorwoord van John Carpenter overzicht op goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/552430.Lovecraft

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.