Loading...
Podcast

Queeste 18: Horror (in) Games

Horror in games podcast retrogamepapa ridders van de retro tafel headliner

Over Silent Hill, Alone in the Dark, Forbidden Siren en nog veel meer.

Halloween is aldaar! Daarom natuurlijk een podcast over horror in games. Bij deze queeste is naast Peter (www.retrogamepapa.nl) en Ridder Alex ook speciale gast-ridder schrijver Nick Vossen te gast, die naast zijn eigen (voornamelijk horror-)verhalen ook schrijft voor horrorwebzine De Nachtvlinders. Wat voor soorten horror games zijn er en is het wel een genre in gaming? Welke games vinden wij het engst en waarom zoeken we dit soort gruwel-ervaringen op? Luister en huiver mee! Uiteindelijk lezen we ook nog reacties en mail van luisteraars voor.

Retrogamepapa’s toevoeging: Vorig jaar heb ik in oktober artikelen geschreven over horror in games, waarin ik al een beetje antwoord probeer te geven op de vragen die wij hier ook stellen in deze podcast. Zo is er eentje over verschillende soorten horror games, en eentje algemeen over horror games spelen en waarom we dit doen. Nick Vossen heeft twee hele leuke artikelen geschreven op De Nachtvlinders site over indie horror-games, lees hier artikel 1, en lees hier artikel 2.

Nick Vossen schrijft in het Engels en is momenteel bezig met een Lovecraftiaanse trilogie genaamd The Eldritch Twins. Check hier Nick’s goodreads pagina voor een overzicht van al zijn schrijfwerk!

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.