Loading...
Podcast

Queeste 23: De Sega Saturn

ridders van de retro tafel sega saturn queeste retrogamepapa

Extra lange episode over de meest vergeten Sega console.

In deze bijna 3 uur lange queeste hebben de ridders het uitgebreid over de Saturn. Wat betekent de console voor ons, wat voor apparaat is het en welke games zijn aanraders? Deze Sega console was geen succes in Europa. Echter is de Sega Saturn één van Peter/Retrogamepapa’s favoriete consoles. Maar waarom is dit dan? Deze keer wordt hij vergezeld door twee special guests die ook groot liefhebber zijn van de Sega Saturn: Michiel Kroder (bekend van Cane & Rinse en The Video Wizards podcast) en Jordi. Naast de Sega Saturn is er ook veel algemeen gezwets over games en films in de Intocht en worden er nog twee spellen gestoken in Het Steekspel. Als special guest appearance hebben we tenslotte dan nog Peter Riezebos (bekend kunstenaar en zijn Next Next Level project) in De Postkoets!

Retrogamepapa’s addendum: Sega’s meest onbekende en minst succesvolle console… in het Westen ja. In Japan is de Sega Saturn de meest succesvolle console van Sega. We hebben het uiteindelijk vrij algemeen in de breedte over de Saturn, van de release en de games tot onze band met deze console. Ongetwijfeld gaan er nog meer Saturn-georiënteerde queestes komen, want er valt nog veel meer te bespreken. Gast-ridder Jordi deed voor het eerst mee, wat erg leuk was! Hij zal zeker nog eens meedoen. Michiel is inmiddels een soort “vaste gast” aan het worden, tot mijn vreugde, want het is altijd erg gezellig met hem en hij is een game historicus qua kennis.

Noemenswaardige links aan de hand van de podcast: Panzer Dragoon Saga, an oral history

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
panzer dragoon saga foto cib pal retrogamepapa
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.