Loading...
Podcast

Queeste 31: “50 Games” boek met Ronald Meeus

50 games die je gespeeld moet hebben met ronald meeus podcast retrogamepapa

Over zijn nieuwe boek “50 Games die je gespeeld móet hebben”.

Game-expert Ronald Meeus is in deze queeste weer te gast. Hij heeft een nieuw boek uitgebracht waarin hij beknopt 50 games bespreekt die je volgens hem gespeeld moet hebben. In hoeverre zijn Peter (Retrogamepapa) en Klaas het wel hiermee eens, en hoe kwam hij nu precies tot precies deze 50? Naast Meeus zijn boek bespreken ze ook menig game en andere media in de Intocht en Steekspel rubrieken, waaronder Dorfromantik, Earthbound, Weaponlord en Winkeltje: The Little Shop. Tevens wordt er een flinke discussie gevoerd over The Batman, waarbij Peter het niet eens wordt met Klaas en Ronald. Kortom weer heel veel interessants om naar te luisteren!

Retrogamepapa’s addendum: Het was weer ontzettend leuk om Ronald Meeus wederom te gast te hebben. De eerste keer deed hij mee bij Queeste 14 die ging over zijn voorgaande boek Bonus Level. Hij zal dit jaar vast nog eens meedoen! Het was vrij opvallend vond ik hoeveel van de 50 games dat we overeenkomend hadden, want ik had vooraf zelf ook geprobeerd dit te doen. Het viel erg tegen, waarbij mij bepaalde problemen in het schiftingsproces opvielen. Dit kon ik daardoor natuurlijk mooi aan Ronald vragen hoe dit bij hem zat.

Zie onderstaande links voor het kopen van zijn nieuwe boek, alsook links aangaande andere games en dingen die genoemd worden in de podcast.

“50 Games die je gespeeld moet hebben” bestellen via boeken.cafe

Openingsscène van The Batman op YouTube
Meer informatie over de NL-made game Winkeltje: The Little Shop, en de game Dorfromantik.

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.