Loading...
Podcast

Queeste 49: Gameverfilmingen van 2020 tot nu

gameverfilmingen van 2020 tot nu Ridders van de Retro tafel podcast over games richard olthof retrogamepapa

Met Richard Olthof als gast ridder.

De afgelopen 3 jaar zijn er weer veel games verfilmd. In deze queeste praten Hoe zijn de laatste jaren gameverfilmingen qua kwaliteit? Zit er een verbetering in of is het allemaal nog één groot lachwekkend B-film fest zoals in de 90s? Is Uwe Boll nog altijd druk bezig van het zilveren scherm een bruin scherm te maken, of zijn we eindelijk verlost van deze Duitse kweller? De ridders Peter (retrogamepapa) en Klaas worden deze keer vergezeld door Richard Olthof, filmrecensent bij filmdomein en vast panellid bij de Filmerds podcast.

Tevens wordt er ook lang gesproken over Richard’s snor en mannelijke haarproducten (sponsors mogen zich melden). In de intocht gaat het ook alle kanten op deze keer, waarbij er ook erg veel gepraat wordt over de Lego sets van Jurassic Park. Aangezien alledrie de ridders fan zijn van deze iconische dinofilm uit 1993, is dat niet vreemd. En horen we daar Mr. DNA? Nee! Het is niemand minder dan Ruud Vos (Duimpjeworstelen podcast), de gast filmkenner van de vorige episode over gameverfilmingen, die nog een audio-cameo heeft!

Check de eerdere podcast queeste over gameverfilmingen via deze link.

Media genoemd in de intocht: Yellowjackets, Spider-Man: Across the Spider-Verse, Barbie (NES), Assassin’s Creed Origins, Dino Crisis en veel over Jurassic Park Lego.

Media genoemd in de main topic: Sonic 2, Uncharted, Assassin’s Creed, Warcraft, Werewolves Within, Mortal Kombat, The Last of Us tv serie, Monster Hunter, en veel meer.

Retrogamepapa’s addendum: Het was ontzettend leuk om Richard te gast te hebben en hij blijkt goed te passen bij de algehele vibe (onzinnig en kinderlijk?) van de Ridders van de Retro Tafel. Hij zal zeker vaker te gast komen! Daarnaast was deze topic ook weer typisch een gevalletje “des te meer onderzoek dat ik doe, des te meer kom ik erachter dat er meer achter zit dan gedacht”. Er zijn echt VEEL gameverfilmingen in de maak op allerlei niveaus qua budget, media en in verschillende landen. We gaan het dus zeker nog vaker hebben over het verfilmen van games.

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
films van games super mario bros retrogamepapa
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.