Loading...
Podcast

Queeste 27: Game Preservatie

game preservatie queeste 27 Ridders van de Retro Tafel

Aangaande fysiek en digitaal.

In deze queeste bespreekt Peter Retrogamepapa met Alex en Giancarlo uitgebreid het bewaren en preserveren van games. Het goed bewaren van boeken, muziek en film gebeurt al jarenlang, maar hoe zit dit met games? Proberen ontwikkelaars en uitgevers wel hun games zorgvuldig te bewaren en hoe zit het met online only games? Naast dit stiekem vrij lastige topic bespreken de ridders ook veel games zoals Blasto, Metal Gear Solid 2 Substance en Elden Ring. Peter en Alex hebben het ook nog even over de Ring filmreeks, waarvan ze beduidend niet elke film goed vinden.

Retrogamepapa’s Addendum: Het was leuk dat Giancarlo eindelijk eens mee kon doen, al had hij erg veel lag en was hij (zonder nabewerking) heel zachtjes hoorbaar. Hierdoor had hij er ook merkbaar veel moeite mee om actief mee te doen. Dit komt volgende keer vast goed. De kwaliteit van de opname goed krijgen is bij bijna elke nieuwe gast lastig. Giancarlo is verder een rijke aanwinst want hij weet veel over retro games, en ook over zoiets als fysieke game preservatie.

Aansluitende artikelen aangaande game preservatie op deze site:

Games Offline: en weg zijn ze.

Ik haat de digitalisering van games, of toch niet?

Castlevania: Grimoire of Souls. Deze game wordt aangekaart wanneer we het hebben over digitale game preservatie. Mobile (digital) only games wordt momenteel niks aan gedaan door de publishers zelf aangaande game preservatie.

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

 • Spotify
 • Apple Podcast (iTunes)
 • Google Podcasts
 • Podcast Addict
 • RadioViaInternet
game preservatie dead space mobile
2 comments
 1. Mike

  Ik ben geen verzamelaar en dus ook geen overdreven preservator. Ze verdwijnen bij mij meestal gewoon in een kast, haha.
  Discs als onderzetter gebruiken gaat me te ver. Waar ik in het verleden wel goed in was, dat was het in de verkeerde doos terug stoppen van de discs. Soms had ik er dan twee op elkaar in een doos. Wilde je een ander spel gaan spelen: shit, lege doos.

  Tof, trouwens, een NewsRadio referentie! Dat is ook nog steeds een van mijn favoriete series.

  1. Retrogamepapa

   Hey Mike! Ik had jou ook niet aangezien voor een preservator, al lijk je mij niet een persoon die slecht met spullen en alles omgaat. De ironie van de huidige situatie met online only games is trouwens dat uiteindelijk wanneer ze offline worden gehaald de discs als enige nuttige functie nog hebben: dienen als onderzetter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.